Classics of western literature av Berkeley Breathed

Now wait for last year av Philip K. Dick

Individual science fiction stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today - but the core of science fiction, its essence has become crucial to our salvation if we are to be saved at all.
Isaac Asimov

'Wonderful ... a heady mix of Flann O'brien, Douglas Adams, Tom Sharpe and Ken Campbell, but with an inbuilt irreverence and indelicacy that is unique - and makes it the long-awaited, heavy smoker's answer to The Lord of the Rings'
Time Out om Robert Rankin

The future is here. It's just not widely distributed yet.
William Gibson

The three-legged stool of understanding is held up by history, languages, and mathematics. Equipped with these three you can learn anything you want to learn. But if you lack any one of them you are just another ignorant peasant with dung on your boots.
Robert Heinlein

'An urban myth. Like the dyslexic devil worshipper who sold his soul to Santa.' - Robert Rankin (Raiders of the Lost Car Park))

Mitt foto
Navn:
Sted: Kjellmyra, Hedmark, Norway

Powered by Blogger


eXTReMe Tracker


HP Lovecraft
Try Opera!
Library Thing

torsdag, mars 30, 2006

Aibon-gate (Oppdatert)

Skandaler i popen er intet nytt. Helt siden Jerry Lee Lewis giftet seg med sin 13 år gamle kusine har vel den vestlige popbransjen delvis levd av kontroverser og skandaler. Nivået på skandalene har nådd slike høyder at triste blackmetal folk måtte brenne stavkirker for å skille seg ut.

Slik ikke i Japan.

Dette er historien om hvordan en ung popartist blir plukket vekk fra hyllene.

Ai Kago var bare tolv år da hun ble plukket ut i en audition for å delta i Morning Musumei 2000. Hun gjorde seg straks bemerket som en ung pike med talent for festlige fjes og ganske infame imitasjoner. Et særlig yndet offer var Gackt. Tenk dere en japansk versjon av Bono bare med noe høyere tanker om seg selv - i tillegg pleide han på denne tiden å hevde at han var en 461 år gammel vampyr. Noe ikke Bono har gjort - trist nok.. Et TV-program sendte Ai Kago og Gackt på date og det verdt en tur til Youtube for se resultatet. (Det er tekstet på engelsk.) Se hvordan en tretten år gammel pike setter en dypt-tenkende popartist helt ut.

Morning Musume er en del av konseptet Hello! Project normalt forkortet H!P. Dette er en ide som produsenten Tsunku står bak. H!P består av kvinnelige vokalister fra 12 til noentjue år som alle framtrer alene eller som deltagere i subgrupper som benyttes for kortere eller lengre tid. Felles for dem alle er at Tsunku skriver og produserer alt som blir fremført. Mesteparten av materialet faller temmelig nøyaktig ned i den sjangeren vi kaller tyggegummipop.
H!P har egne radiosendinger, tv-programmer, fotobøker og en uendelig strøm av singler og album. Ai Kago har i sine 5 år i bransjen vært med på å selge bortimot tjue millioner album. En braksuksess uansett hvordan man måler det.

En godbit fra Kagos tid i Morning Musume er sangen Get up,rapper fra subgruppen Salt 5. Ikke bare har denne sangen fuzzgitarer - noe som er fryktelig sjeldent hos produsent Tsunku men den har en tekst som henger minimalt på greip. Per Gässle hadde vært missunnelig. Se den tekstede versjonen her. (Dette er en sang jeg har hatt på hjernen en stund)

Ai Kago var (og er) en fanfavoritt siden hun kunne forventes å gjøre de mest utrolige ting på TV - antagelig helt spontant. Hennes beste venn fra den tidligste Morning Musume tiden er Tsuji Nozomi. De fikk klengenavnene Aibon og Nono.

Begge disse jentene utstrålte det japanerne kaller Kawaii. Det kan bety både søt og bedårende og har siden syttitallet blitt en vel ansett del av den japanske kulturen. Kawaii omtales ofte i vestlig sammenheng når man snakker om den japanske kulturen fordi den benytter kawaii for eksempel på fly, i offentlig informasjon eller i militær rekruttering. Et godt eksempel er at pokemon karakteren Pikachu er malt på alle Nippon Airlines fly.
Den japanske kulturen verdsetter det å se ungdommelig ut på en annen måte enn vesten - voksne kvinner og menn kan kjøpe store mengder Hello! Kitty! produkter - produkter som i vesten hovedsakelig markedsføres mot barn.

Kago og Nozomi viste også et talent for å være ultraspontane på tv i tidlig alder. Her er Ai Kagos observasjon om dagens middag og her finner du henne mens hun slår Mari Yaguchi i underlivet med en boksehandske (!). De har også fått møte James Brown. Noe som må erklæres å være et av de mest usannsynlige musikalske møtene noensinne.

Ai Kago og Tsuij Nozomi forlot Morning Musume i 2004 for starte sitt eget band W (skrives ofte og uttales som DoubleYou. De er fortsatt under H!P paraplyen og produseres av Tsunku. Deres første album var oppdateringer av japanske pop-låter fra 60-tallet og var en stor, stor suksess - ikke minst fordi det ble lagd flere gode musikkvideoer.

Plate nummer to kom på sommeren 2005. Den fikk tittelen 2nd W og ble nok en gang en hit. Ikke minst på grunn av kjempeslageren Robokiss. Linken går til den festligste videoversjonen. Den eneste beskrivelsen er Kawaii.

Den 9 februar i 2006 ble bekreftet at det japanske kjendisbladet Friday ville trykke bilder av Ai Kago mens hun røykte på restaurant. I Japan er det tjue års grense for røyking og drikking. Bildet var tatt ti dager før hennes 18 års dag:Ai Kago ble umiddelbart suspendert fra H!P og det nye albumet W:3 faithfull som skulle kommet 15 mars ble utsatt på ubestemt tid. Alle Ai Kagos offentlige oppgaver er kansellert ihvertfall frem til august. Fans var sjokkert og platebutikkene fjernet plakater og album og effekter som hun var en del av. Det er usikkert om Ai Kago noensinne vil komme tilbake igjen. Alt avhenger nå på om über-produsent Tsunku er villig til å ta henne tilbake. Hvis han ikke gjør det kommer aldri hverken W eller Ai Kago med noen ny plate. Den japanske platebransjen er notorisk for ikke å glemme gamle synder og fans finner gjerne et nytt idol. Seks år i den japanske platebransjen er lenge og Ai Kagos skjebne henger nå i hendene på en mann som har tjent seg styrtrik på uskyldsren jentepop. Utsiktene er ikke gode.

Oppdatering:


Fansen har svart:

Lenker til denne posten:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>

post a comment